top of page

Villa Ice Berlaar

een samenwerkingsproject van VillaVip Berlaar VZW en Heide Atelier VZW

Wij zijn voortdurend op zoek naar zinvolle dagbesteding voor onze tien bewoners, waarbij we ook streven naar een grotere integratie met de gemeente en de lokale gemeenschap. Na een grondige zoektocht naar een project dat aan beide criteria voldeed, hebben we besloten om samen te werken met Heide Atelier voor een bijzonder initiatief. Gedurende de zomermaanden zal er een ijstrailer worden geplaatst bij de ingang van het park Berlaarhof, gelegen achter het kasteel. Hier zullen de bewoners van VillaVip Berlaar ambachtelijk ijs verkopen, met ondersteuning van jobstudenten, flexi-jobwerkers en vrijwilligers.

Heide Atelier is een ouderinitiatief waarbij jongeren met een Niet-Aangeboren Hersenaandoening (NAH) of autisme de kans krijgen om op hun eigen tempo te revalideren. Samen met hen bereiden we ambachtelijk ijs dat wordt verkocht in Heist-op-den-Berg, Berlaar, Lembeek, Averbode en vanaf 2025 ook in Beverst. Wat ons ijs onderscheidt van de grote industriële producenten is dat het tot 60% zwaarder is en uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat, zoals aardbeien, bananen en vanillestokjes.

Om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes van dit project en de openingstijden van de ijstrailer in 2024, nodigen we u uit om Villa Ice Berlaar te volgen op Facebook en Instagram.


Check ook zeker de website!

bottom of page